top of page

Saras resa

Energi, Glädje och Hälsa - Mina tre viktigaste värderingar.

Det som jag vill ska genomsyra allt jag gör. Att få känna energi som flödar i kroppen , att känna glädje och få ha sin hälsa. Att få vara i balans och må bra det är något som vi alla förtjänar!

 

Under årens gång har jag förstått att det är otroligt viktigt att både ta hand om din hälsa och ditt inre. Allting hänger ihop och vi behöver börja se oss själva som en helhet. Med en blandning av ett holistiskt synsätt, funktionsmedicin, näring, vitamintillskott, homeopati och mentala verktyg hjälper jag dig att hitta vägen till din optimala hälsa.

 

Hälsa och välmående har länge legat mig varmt om hjärtat och varit en del av mitt liv länge. Jag längtar efter att få hjälpa dig att se hela dig som en helhet och hjälpa dig till ett liv i balans med mer energi och optimal hälsa! Att stressa igenom dagarna, boka in saker back to back, alltid säga JA och sova alldeles för få timmar har under flera år varit min vardag. Även om jag har ätit bra mat, tränat, yogat, mediterat ”levt hälsosamt” ( trodde jag ), så har jag levt på ett vis som motarbetat min hälsa.

 

Jag har varit mästare på att stänga av min kropp och inte lyssnat på signalerna den sänt ut. Har jag känt mig trött, haft ont någonstans så har jag kört på ändå. Helt enkelt skämts för att vila, verka lat och inte vara produktiv. 

 

När jag väl tvingades att känna efter ordentligt så insåg jag hur trött jag var. Min kropp signalerade noll energi, vilket lett till att mina binjurar ( våra arbetshästar) länge arbetat på högvarv vilket i sin tur har lett till ett försämrat immunförsvar, dåligt näringsupptag och obalanser lite här och där i bland annat mage och hormoner. 

 

Detta är något jag har lyckats vända, framförallt genom att låta min kropp vila, få återhämta sig och få tillräckligt med sömn. Plocka bort mat som inflammerar min kropp och tillsätta rätt näring och stötta mina utsöndringsorgan. Energin har med hjälp av rätt verktyg kommit tillbaka!

 

Viktigast av allt så har jag lärt mig att lyssna på vad kroppen vill säga.

IMG_0774.jpg
IMG_0772.jpg

Vägen till balans

Balans - Vad betyder egentligen balans? Att vara i balans?

Det är ett ord som betyder mycket för mig. Jag är också våg så helt mitt liv handlar redan undermedvetet om att vara i balans. Något jag alltid eftersträvat men inte riktigt förstått vikten av förens nu. Vad menas i hälsosyfte att vara i balans? Att vara så hälsosam som möjligt? Att aldrig unna sig onyttigt eller mindre bra saker? Eller att göra just detta?

 

Jag tror mycket på 80/20 regeln, att till 80% ge min kropp det jag vet att den vill ha och mår bra av. Jag älskar att känna mig ”ren” och ha vetskapen om att det jag stoppar i mig fyller mig med näring och energi. 

 

Lika viktigt är det att få njuta och unna sig de där sakerna som man kanske vet att man inte bör äta varje dag men som ger mig njutning. Så till 20 % äta för njutningens skull (om din kropp tål det såklart). 

 

Att vara i balans handlar också mycket om att ta hand om mitt inre, inte bara ta hand om min kropp med rätt näring. Jag har under flera år jobbat mycket med mitt inre. Blivit coachad av fantastiska kvinnor och män och fått med mig otroliga verktyg för att jobba med tankar och känslor. 

 

Vi är alla olika och balans ser säkerligen olika ut för oss alla. Jag tror dock att det är otroligt viktigt att eftersträva. Är det omöjligt? Nej absolut inte, det är egentligen ganska lätt med rätt förutsättningar och verktyg. För mig är ett liv i balans när jag känner mig stark, hälsosam, energifylld, glad, lycklig, avslappnad och känner njutning!

bottom of page