top of page

Månadens Lifehack September

Hej härliga du!

September är här och det är dags för ett nytt Lifehack att lägga till i dina ritualer.



Den här månaden ska jag introducera en adaptogen för dig som har en lång historia tillbaka av att ha använts som läkeväxt, nämligen Rosenrot. Det sägs att Vikingarna använde Rosenrot förr i tiden för att få mer energi och göra sig motståndskraftiga för långa och kalla vintrar.

Jag gillar att använda mig av denna adaptogen nu när det börjar bli mörkare och lite kallare ute för att få en extra kick samtidigt som den hjälper mig med stress och att varva ned. Här kommer ett par punkter om varför du ska använda dig utav Rosenrot:


  • Binjurestöttande, den har egenskaper som minskar på trötthet och utmattning.

  • Den ökar kroppens förmåga att motstå fysisk och känslomässig stress.

  • Ökar glädje, initiativkraften & tålamodet.

  • Sägs ha en effekt på sexuell lust just då den är bra för våra hormoner & hjälper till att balansera serotonin & dopamin.

  • Vid träning bidrar den till mindre muskelslitage.

  • Just roten är mycket rik på C-vitamin. ( Extra bra för livlös & trött hud.)


Jag gillar att inta Rosenrot i tinkturform då jag lätt kan få i mig det i valfri dryck så som vatten, te, citronvatten eller smoothien. Fyll en pipett 1-2 gånger per dag och låt kroppen få ta del av dess magi!


( Jag föredrar att inte ta adaptogener, kollagen och superfoods i kaffe då koffeinet kan försämra effekten.)


Med koden SaraA får du 20% hos Pureness!



Kort om adaptogener: Adaptogener har en förmåga att ge dig det som just du behöver, därav kan de fungera olika från person till person. Den kan både ge dig energi samtidigt som den gör dig lugn. De ger dig den där extra kicken och kan få dig att öka prestationen samtidigt som de gör dig lugn och hjälper stress. De ger hjärnan en mer klarhet.

(Är du gravid eller ammar rekommenderar jag dig att vänta med att inta adaptogener.)



Vill du veta mer om min utbildning hos Holistic Health Academy kan du boka in dig på ett kostnadsfritt samtal HÄR


Vill du veta mer om min coaching och vad just du kan få hjälp med, boka in dig på ett kostnadsfritt samtal HÄR


Massa energi från mig till dig! ♡


25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page