top of page

Månadens Lifehack November

Hej härliga du! 🧡


Mörkret smyger sig på, dagarna blir lite kortare och jag vill ge dig ett lifehack att göra det lite lättare. Något som ger dig energi, välmående & lugn på samma gång, Ceremoniell Cacao eller Raw kakao! Under ett par veckors tid så har jag testat att dricka ceremoniell cacao på morgonen. Jag gör det till en mysig stund och låter cacaon värma hela min kropp för att ge mig en fin start på dagen.Cacao är en riktigt SUPER superfood fullproppad med antioxidanter, mineraler & vitaminer som tex:

  • Magnesium

  • Järn

  • B-vitaminer

  • Zink

  • Innehåller tryptofan som är förstadiet till serotonin ( vårt ”Må bra hormon”)

  • Innehåller Teobromin som stimulerar hjärta & blodflöde.


Raw Kakao överlag är mycket hjärtöppnande och lugnande. Den innehåller också en del koffein, dock verkar det energigivande utan att påverka ditt nervsystem som vanligt koffein i kaffe kan göra.


Jag dricker ceremoniell cacao som odlas och tas fram i ett kvinnokollektiv i Guatemala. Där varje böna plockas, torkas och skalas med kärlek. Jag trodde inte att jag skulle känna så mycket effekter som jag har gjort de senaste veckorna! Kaffekoppen är (oftast) utbytt till en kopp cacao och den gör mig lugn samtidigt som den ger mig energi.


Raw Kakao innehåller också anandanid som bland annat påverkar vårt generella sinnestillstånd och reglerar känslan av lycka! Även kallad ” The bliss Chemical”.


Med inspiration från @ninamedicina som jag köper min ceremoniella cacao hos blandar jag :♡ 1 tsk färdig blandning av cacao och adaptogenerna Maca ( bra bla. För våra hormoner & ger energi) & Cordyceps ( bra bla. För lungor och vårt cirkulationssystem).

♡ 1 dadel el 1 tsk eko honung, för sötma.

♡ Ca 1,5 dl kokat vatten, mandelmjölk eller kokosmjölk.

♡ Mixa allt ett par sekunder och avnjut i lugn och ro.


Tänd några ljus, gör din kopp med cacao och ge dig ett par minuter av lugn & ro innan du startar din dag! 🍫

Vill du använda dig av Raw Kakao så rekommenderar jag en från Bara Bra mat & deras egna märke Alive foods. Önskar dig en magisk & mysig November! ♡89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page